Algemene informatie

Over onze theaterlessen

In onze theaterlessen kun je helemaal los gaan met je verbeeldingskracht en het gebruiken van je stem en je lichaam. Je leert de principes van improviseren, samenspelen, het neerzetten van een typetje en geloofwaardig acteren. Je ontdekt hoe je een scene kunt opbouwen en hoe je met tekst kunt omgaan.

Er zijn orientatiecursussen waar je kennis maakt met theater en acteren, vervolgcursussen waar je je vaardigheden verder ontwikkelt en productiegroepen waar je je talent verder kunt uitbouwen. De productiegroepen werken aan een voorstelling die gespeeld wordt in onze zaal en een enkele keer op locatie.

 

Voor wie

Voor iedereen die houdt van acteren / toneelspelen van 4 jaar tot 100 jaar . De groepen worden ingedeeld per leeftijd tot ongeveer 18 jaar. Daarna zijn er de cursussen voor volwassenen.

 

Je hoeft niet speciaal getalenteerd te zijn om met plezier deel te kunnen nemen aan een van de cursussen. Je kunt dat speciale talent ontdekken of verwerven tijdens de cursussen.

 

Onze docenten

Onze docenten zijn allen professionals in het theatervak. Het zijn makers die ook graag en goed lesgeven. Ze weten je te raken en te inspireren. Al coachend zullen ze je op weg helpen je speltechniek te verbeteren. Met regelmaat nodigen we stevige gastregisseurs uit voor een masterclass of workshop.

 

Factorium heeft een enkele keer stagiaires van de Academie voor Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Deze stagaires worden altijd begeleid door onze eigen vakdocenten. Zo willen we de kwaliteit van onze cursussen waarborgen.

 

Ambitie in het theatervak?

Wil je van theater je werk maken? Dan heeft Factorium voor jou een speciale cursus in huis; de Landelijke Orientatiecursus en vooropleiding Theaterscholen (kortgezegd de L.O.T.). Je volgt bij de L.O.T. een cursustraject met vakken zoals je die op de Theaterscholen ook krijgt en bezoekt de Theaterscholen met een van onze docenten.

 

Factorium: spin in het web

Factorium is een belangrijke speler in het culturele circuit van Tilburg en omstreken. Wij worden dan ook regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren aan festivals en bijzondere culturele happenings in Brabant. Dat geeft je als cursust van Factorium de gelegenheid om vaker te spelen of deel te nemen aan een bijzonder project.  Gedurende het seizoen komen de aanvragen binnen. U kunt op de hoogte blijven via onze 2-wekelijkse digitale nieuwsbrief (gratis aan te vragen via onze website). In 2018 gaat Factorium bijvoorbeeld weer deelnemen aan het project van St. Straat voor Oude Dijk en Veestraat. 

 

Wij werken graag en regelmatig samen met Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Het Zuidelijk Toneel, Theater De NWE Vorst, Theaters Tilburg, ArtFact en Kunstbalie.

 

Open dag

Bezoek onze open dag op 9 september 2018 te Tilburg en onze feestelijke Factoriumdag op zondag 17 maart 2019.

En kijk verder op onze site voor het up to date aanbod van theater- en andere cursussen.

 

contact: Sandra Broekmans - s.broekmans@Factorium.nl