Jaarcursus

Zoveel mogelijk geluiden kunnen maken met maar één instrument. Interessant? Dan is de jaarcursus keyboard echt iets voor jou.

 

Keyboard

Het keyboard is een jong instrument in vergelijking met andere muziekinstrumenten, want het bestaat pas zo’n 35 jaar. In het keyboard zitten veel verschillende klanken. Dit kunnen klanknabootsingen zijn van bestaande instrumenten (zoals van een fluit, klarinet, saxofoon of gitaar), maar ook andere klanken (zoals spacy- of leadgeluiden, vogeltjes, regen etc). Op een keyboard zitten drumritmes en een gedeelte waarmee een complete bandbegeleiding ten gehore kan worden gebracht. Je kunt natuurlijk ook zelf drummen op een keyboard. Een goed ritmisch gevoel is bij het bespelen van het instrument belangrijk. Het keyboard kan aangesloten worden op een computer. Je kunt beginnen vanaf ca. 8 jaar.

 

Merken: De bekendste merken zijn bijv.: Yamaha, Roland. Voor het oefenen thuis heb je een aanslag-gevoelig klavier met grote toetsen en 5 octaven nodig. Deze keyboards zijn (nieuw) te koop vanaf ca. € 300,-.

 

Synthesizer

De synthesizer lijkt qua uiterlijk op het keyboard. Toch zijn er enkele wezenlijke verschillen. De synthesizer heeft naast de vaste klanken die reeds opgeslagen zijn in het instrument, de mogelijkheid zelf klanken te creëren. Verder heeft het keyboard ingebouwde boxen, de synthesizer niet. De synthesizer heeft in tegenstelling tot het keyboard geen ‘begeleidingsautomaat’. De synthesizer wordt vaak gebruikt in combinatie met een computer.

 

Merken: De bekendste merken zijn Roland, Yamaha en Korg. Synthesizers zijn duurder dan keyboards.

 

Computer

Vrijwel alle keyboards en synthesizers zijn tegenwoordig voorzien van een midi in- en uitgang en/of een USB poort. Het is mogelijk om deze instrumenten aan te sluiten op een computer. Zelf muziek opnemen, bewerken, afspelen en uitprinten behoort dan tot de mogelijkheden. Deze vaardigheden kunnen een onderdeel van de lessen keyboards en synthesizer zijn. Er wordt gewerkt met onder andere de programma’s Cubase, Wavelab en Sibelius.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze instrumenten of een keer een proefles hebben, dan kun je een afspraak maken.

 

Informatie over de tarieven.

doelgroep vanaf ca. 8 jaar
cursusduur jaarcursus
start In de week van 3 september 2018
later instromen is mogelijk
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw, Tilburg Beatrix College, Berkel-Enschot Koningsoord, Goirle Cultureel Centrum Jan van Besouw

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print