Jaarcursus

Het instrument
De trompet behoort tot de familie van de koperen blaasinstrumenten, of kortweg het koper: Het materiaal waarvan deze instrumenten gemaakt zijn is een mengsel, waarvan koper een belangrijk bestanddeel vormt.

Om de techniek van het instrument goed onder de knie te krijgen is het belangrijk dat men de basisprincipes op de juiste manier aanleert. Bij het leren bespelen van de trompet wordt veel aandacht besteed aan de zogenaamde buikademhaling. Door het spannen van de lippen bij het uitblazen van de lucht ontstaat er een trilling, die door de trompet wordt versterkt.

 

Wat kun je ermee doen?
De meeste trompettisten spelen in diverse orkesten. Het is dus een echt samenspeelinstrument. Mogelijke orkesten zijn bijvoorbeeld harmonieorkest, symfonieorkest, fanfareorkest en bigband, maar ook kleinere ensembles zoals koperkwintet en koperensemble. Ook in de amusementsmuziek en de jazz is het een onmisbaar instrument. Uiteraard kent iedereen de trompet ook van bijvoorbeeld carnaval.

Onnodig om te zeggen dat het een veelzijdig instrument is.

 

Er zijn nog enkele instrumenten die erg op de trompet lijken en waarop je ook les kunt krijgen bij Factorium: de cornet en de bugel.


Leeftijd
Met trompet kun je beginnen als je 7 of 8 jaar oud bent. Een voorwaarde is wel dat je je voortanden hebt gewisseld en dat die al een beetje uitgegroeid zijn. Als je later een beugel krijgt hoeft dat niet al te veel problemen te geven.

 

Huren

Informatie over het huren van instrumenten.
 

Tarieven 

Informatie over de tarieven. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de trompet of er eens op blazen,

dan kun je een afspraak maken.

doelgroep vanaf ca. 8 / 9 jaar
cursusduur jaarcursus
start In de week van 3 september 2018
later instromen is mogelijk
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw, Tilburg Beatrix College, Berkel-Enschot Koningsoord, Goirle Cultureel Centrum Jan van Besouw, Udenhout De Wichelroede

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print