Basgitaar

Basgitaar

Als bassist ben je de baas over de groove van de beat. Vergeet de gitaar, toetsen en blaasinstrumenten maar IN THE BASS IT IS!

Samen met de drummer maak je dampende ritmes en leg je een stevig fundament neer voor derest van de band en leidt je de weg door het hele liedje heen.

 

Dragende Functie

Onder de solo's van de gitarist stuur jij de band op tijd terug naar het refrein, onder de coupletten creëer je de rust voor de zanger om vervolgens tijdens the bridge nog even helemaal loos te gaan.

Onder gevoelige ballads smeer jij de akkoorden aan elkaar en fungeer je als een dik tapijtje voor de gevoelige voeten van de zangeres, in latin-sferen beweeg jij hele hordes heupen van links naar rechts en zonder de bas had Funk zelfs nooit bestaan.

 

Techniek en Snelheid

In de metal-fabriek dubbel je de riff's met de gitarist en maak je simultane homeruns samen met de doublebass van de drummer. Ook snelle slap- en pluk-stukken, 16e rockfills, tappen in samba patronen en soleren tot aan explosieve bassalvo's behoren tot de onbegrensde mogelijkheden van dit instrument.

Echter vraagt dit wel enig inzicht en (conditie) training.

 

Basles

Onder begeleiding van een vakkundige docent met een ruime doceer- en speelervaring op allerlei fronten kun je in rap tempo worden klaargestoomd voor je ultieme gig.

Schrijf je in en haal het maximale uit je talent in een minimale tijd!

 

Tarieven 

Informatie over de tarieven.

doelgroep vanaf ca. 8 / 9 jaar
cursusduur jaarcursus
start In de week van 3 september 2018
later instromen is mogelijk
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw, Tilburg Beatrix College, Goirle Cultureel Centrum Jan van Besouw

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print