Jaarcursus

 

Lichte muziek is eigenlijk alle muziek die niet onder klassieke muziek valt. Denk aan Pop, Jazz, Musical, Country en Volksmuziek. De zangtechniek die erbij komt kijken is heel anders dan die in de klassieke muziek. De genres in de lichte muziek stellen andere eisen aan de klankvorming en dictie van de zanger. Ook een belangrijke reden is dat de zanger vaak in andere ruimtes zingt dan een klassieke zanger. Bijvoorbeeld met een microfoon en in drukke, soms rokerige ruimtes.

 

In de basis van stemvorming en ademhaling zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende manieren van zingen. Maar wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen, is het belangrijk om te specialiseren. En dat je dus ook les krijgt van een docent die gespecialiseerd is in de lichte muziek.

 

De lessen

Tijdens de les ga je aan de slag met ademhaling en techniek, want die heb je nodig om zo goed en verantwoord mogelijk te zingen. Verder werk je aan een repertoire. Daarin staan muzikaliteit en inleving centraal.

 

Repertoire

Het is belangrijk bij deze zanglessen dat je zoveel mogelijk je eigen leerproces stuurt. Natuurlijk helpt je docent daarbij. Je neemt dus in principe altijd liedjes mee voor je repertoire dat je zelf graag wilt en kunt zingen. Je mag in alle genres zingen die je graag wilt. In de lessen wordt ook op verschillende manieren gewerkt aan en met improvisatie. Op die manier leer je jouw eigen muzikaliteit ontdekken.

 

Informatie over de tarieven.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over zangles of wil je een proefles, dan kun je een afspraak maken.

doelgroep vanaf ca.12 jaar
cursusduur jaarcursus
start In de week van 3 september 2018
later instromen is mogelijk
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print