Productiegroep Theaterbeest 18-25 jaar

Hilde van Uden, een jonge regisseur in Tilburg, gaat samen met jullie een theaterproject opzetten en uitvoeren rondom het thema Identiteit. De vragen Wie ben ik? Ben ik wel wie ik ben? zijn van alle tijden, toch is er nu veel te doen over eigen identiteit. Wekelijks is er in kranten en social media wel een situatie van onrust of vragen over de identiteit van jonge mensen. Mag een reclame voor een pak gepaard gaand met een foto van twee zoenende mannen wel of niet? Mag de Hema genderneutrale kinderkleding verkopen of niet? Moet een school genderneutrale wc’s hebben en ga je daar gebruik van maken als je 15 jaar bent? Moeten we af van het gegeven dat onze anatomie bepaalt in welk hokje (M/V) je moet gaan staan? Aan welke opgedrongen normen moet je als man en vrouw voldoen en wat gebeurt er als je dat niet doet?

 

Hilde van Uden onderzocht dit thema vorig jaar met een aantal studenten van Fontys Theater. Ze wil graag een voorstelling maken rondom dit onderwerp met jongeren zelf. Het gaat immers alle jongeren aan, iedereen moet zichzelf zien te vinden en vrienden worden met zichzelf voor de rest van zijn/haar leven.

Theater is een manier om met elkaar te onderzoeken hoe je over de dingen denkt en voelt en een manier om daar uiting aan te geven. Je leert jezelf beter kennen, leert anderen beter kennen, de wereld beter begrijpen, en jezelf te uiten. Kortom, de beste manier om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

En…. wordt er nog gelachen? Ja zeker. Het werken aan een voorstelling is sowieso een plezierige aangelegenheid.

 

Wil je meedoen, kennismaken met de regisseur? Kom dan op vrijdag 28 september om 18.30 uur naar Factorium. Hilde legt uit wat de bedoeling is, je maakt kennis met de andere spelers en met Hilde’s manier van werken.

 

Repetities:

Start: 5 oktober (25 repetities van 1,5 – 2 uur)

Voorstelling: (opties)

            17 en 18 mei 2018 Factorium

            14 en 15 juni tijdens het jongerentheaterfestival Powerplay

            als gastvoorstelling op VO school

            tijdens Stormfestival Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Deelname: 252,- p.p.

 

doelgroep 18 - 25 jaar
cursusduur 25 weken inclusief voorstelling
lesduur 1, 5 uur
start info 28 september start 6 oktober
tarief € 252, -
docent Hilde van Uden
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag nog onbekend
lestijd 18.30 - 20.30

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print