BLOK 1 Fysiek theater a la Bambie met Peter van der Heijden VOL

Peter van der Heijden is onlangs Cum Laude afgestudeerd aan de Academie voor Theater, waar hij op zijn 30ste mee begon. Peter heeft zich toegelegd op de wisselwerking tussen fysiek theater en tekst vanuit een affiniteit met de mimegroep Bambie. Dit deed hij eerst een 10-tal jaren als autodidact, uit ontembare nieuwsgierigheid. Deze specialisatie, naast zijn eigenschap om keihard te werken en continue het onderzoek aan te gaan, heeft hem de Jacques de Leeuwprijs opgeleverd. (prijs voor aanstormend talent)

In deze korte regie ga je o.l.v. deze regisseur fysiek werken en dit combineren met tekst en andere kunstdisciplines. Peter gaat onderzoekend te werk en vraagt van zijn spelers het lef om hierin mee te gaan. In de 15de week speel je de korte voorstelling die hieruit is ontstaan voor publiek.

Een locatie met mensen. Verschillende soorten mensen. Ze zijn tot elkaar veroordeeld in een vooraf bepaalde hierarchie. Zo werkt het nu eenmaal. Met op de achtergrond een natuurdocumentaire. Over voedselketens. Absurd. 

 

Tijdens de repetities werk je aan opdrachten, veel opdrachten. Er worden voorwerpen meegebracht. Er wordt muziek gezocht. Er wordt inspraak verwacht. Er wordt hard gewerkt. Er wordt plezier gemaakt en beleefd. Er zal een onverwacht, absurd en spannend resultaat zijn. 

En jij doet mee. Toch?

 

Leuk Extraatje: Theatergroep Bambie speelt op 13 dec. 2018 de voorstelling FrouFrou in Theater De Nieuwe Vorst. Bij voldoende belangstelling bezoek je met de groep de voorstelling. Tickets voor de voorstelling zijn voor eigen kosten.

 

INFORMATIEAVOND blok 1 op donderdag 20 september 2018 van 20.00-22.00 in het Hoofdgebouw van Factorium (centrum). LET OP: de avond kent een vast programma en start om 20.00 uur. Docenten geven korte demo's achter elkaar, (dus geen inloop). Gratis.

doelgroep volwassenen
cursusduur 14 weken plus voorstelling/presentatie
lesduur 2 uur
start 26 september 2018
tarief 228, -
docent Peter van der Heijden
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag woensdag
lestijd 20.30 - 22.30

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print