Helden vd Reeshof 9-12 jr VOL

In de cursus theater leer je toneelspelen; hoe speel je een tijger en hoe een sjieke dame. Hoe beweeg je dan? Hoe spreek je dan? En wat zouden deze twee nu samen kunnen meemaken?

En hoe echt kun je het laten lijken voor het publiek dat komt kijken naar de voorstelling die we gaan maken? 

 

De lessen worden gegeven in Wijkcentrum De Heyhoef.

 

 Je verzint de waanzinnigste verhalen waar je zelf een rol in speelt. En die ga je uitproberen op het podium. Kun jij het publiek aan het lachen maken? Kun jij zorgen dat alle kinderen aan de kant stil zijn, omdat wat jij op het podium doet zo mooi is? Of zo spannend dat ze op het puntje van hun stoel zitten? Om dat te kunnen heb je van alles nodig zoals je stem, je lijf, je gezicht, lef, je fantasie, een kostuum en een decor. Je moet kunnen samenspelen en improviseren en een tekst zo ‘echt' mogelijk kunnen zeggen. In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om een acteur te zijn in een toneelstuk. En denk nou niet dat dat saai is, want plezier beleven staat voorop. Uiteindelijk sta je in juni in het theater. In de zaal. Met theaterlicht. En een decor. En natuurlijk ook publiek.

  

Voorstelling

Op zaterdag 25 mei 2019 is er De dag van de Kleine Artiest waarop je de voorstelling speelt.  . Zet deze data maar alvast in je agenda.

 

Over de docent

Jens Akkermans is een professioneel theatermaakster die veel ervaring heeft in het werken met kinderen en theater. Ze heeft een goede smaak en een mooi theatraal inzicht in wat kinderen bezig houdt. Dat zie je terug in de lessen en zeker ook in de voorstelling. Alles op de juiste maat. De kinderen in deze groep zullen veel leren - dat is zeker - in plezierige omstandigheden.

doelgroep kinderen 9-12 jaar
cursusduur 30 lessen plus presentatie
start 17 september 2018
tarief € 252, -
docent Jens Akkermans
lesplaats Tilburg Wijkcentrum Heyhoef
lesdag maandag
lestijd 15.30 - 17.00 uur

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print