T.O.F. volwassenen

Bij T.O.F. leer je toneelspelen en dat is een echte uitdaging. Ieder jaar maken we een toneelvoorstelling voor een groot publiek. Ook dit jaar in de mooie theaterzaal van Factorium. Rietje en Ilse leren jou hoe toneelspelen werkt. De meeste spelers zijn er al een tijdje, maar er is altijd plaats voor nieuwe mensen die lef en zin hebben!

 

De toneelavond

We werken iedere donderdagavond van acht tot tien uur. Vooraf drinken we gezellig thee of koffie. Als we naar de zaal gaan (om precies acht uur) beginnen we eerst met een opwarming. Daarna ben je klaar voor het echte werk. Je leert hoe je een rol (iemand anders) kunt spelen en hoe je dan moet staan of praten. Maar ook hoe je kunt samenspelen met de anderen en hoe je goed zichtbaar bent voor het publiek.

 

De voorstelling

Vanaf januari gaan we een voorstelling maken. Je mag mee bedenken waar het over gaat en hoe dat eruit moet zien. Daarna gaan we dat uitproberen. Als de voorstelling klaar is, laten we hem zien aan iedereen die wil komen kijken. Die avond van de voorstelling is speciaal. Als je al vroeg binnenkomt ben je misschien een beetje zenuwachtig. Dat hoort erbij, dat heet plankenkoorts. Dan komt het publiek binnen en jij speelt de sterren van de hemel. Aan het einde krijg je het mooiste wat er is: een heel hard applaus van iedereen in de zaal!

 

De eindvoorstelling

De voorstelling is op donderdag 23 mei 2019.

 

Proberen?

Als dit je allemaal leuk lijkt, dan nodigen we je uit om op donderdag 20 september 2018 om acht uur ´s avonds bij ons langs te komen. Je mag twee avonden gratis met ons meespelen, zodat je kunt kijken of je het leuk vindt.

WELKOM!

 

Over de docent:

Al 30 jaar maakt Rietje Beijer theatervoorstellingen met mensen met een verstandelijke beperking. De voorstellingen gaan over universele thema's die alle mensen aangaan, beperkt of niet. Dat is meteen de kracht van haar manier van werken; de beperking staat niet centraal maar het leven zelf. Rietje werkt samen met llse Egter van Wissekerke en Myrthe Blankers.

doelgroep volwassenen met een verstandelijke beperking
cursusduur jaarcursus
lesduur 2 uur
start 20 september 2018
tarief € 338, -
docent Rietje Beijer
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag donderdag
lestijd 20.00 - 22.00 uur

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print