Kunstmix 6-9 jen 9-12 jr

Kun je niet kiezen tussen dansen, toneelspelen of muziek maken?

Dan is hier een plezierige en energieke jaarcursus voor jou! En...kunstmix heeft nog een extraatje namelijk een blok beeldende vorming. 

In deze cursus krijg je in 4 x 8 lessen te maken met alle vier: 8 lessen lekker dansen,

8 lessen toneelspelen, 8 lessen muziek maken en 8 lessen beeldend werken met materiaal. Elke discipline wordt verzorgd door een vakdocent die je precies de eerste kneepjes van het vak leert. Wie wil dat nou niet?

 

Elke 8ste les wordt afgesloten met een kleine presentatie voor publiek (ouders) zodat je kunt laten zien wat je geleerd hebt.

 

 Bij aanvang van de cursus krijgt u een overzicht van de volgorde van de blokken.

 

Let op: het blok beeldende vorming is 15 min. langer en is van 16.15 - 17.30 uur!!!

 

Meer info over de inhoud van de cursus:

 

Toneelspelen:

Bij de lessen toneel leer je hoe je een rol kunt spelen en hoe je daarbij je lijf en je stem kunt gebruiken om zo goed mogelijk te lijken op wie je speelt. Een oude gemene vrouw praat, loopt en doet nu eenmaal anders dan een verlegen jongen of een gevaarlijke piraat. Je gebruikt je fantasie en samen met de kinderen uit je groep speel je kleine verhalen en rollen. Je verzint oplossingen voor gevaarlijke of moeilijke situaties en leert hoe je kunt improviseren.

 

Dansen:

Acht weken lang ga je op muziek op heel verschillende manieren leren dansen. Je leert hoe je met je hele lijf op verschillende muziekstijlen kunt bewegen. Veel en snel, of zacht en langzaam, veel met je benen, of met de hele groep allemaal tegelijkertijd. Draag voor deze lessen kleding waar je je makkelijk in kunt bewegen en soepele schoentjes (turnschoentjes).

 

Muziek:

In de lessen muziek leer je vanalles wat te maken heeft met muziek maken. Je gaat kennismaken met slaginstrumenten en klein instrumentarium. Je leert de eerste beginselen van ritme en melodie. En natuurlijk ga je lekker zingen. Je krijgt les van een vakdocent muziek die precies weet hoe ze jou het beste deze dingen kan leren op een plezierige manier.

 

Beeldende vorming:

Vanuit Stichting Ateliers (Centrum voor Beeldende Kunst) komt er een vakdocent die je laat kennismaken met beeldende kunst. Je gaat dus iets maken met materiaal. Aan het einde van deze acht weken heb je een concreet eindwerk gemaakt met de groep. Dat kan schilderwerk zijn een maar ook een ruimtelijk werk.

Draag voor dit blok niet je mooiste kleding. Je kunt een beetje vies worden.

 

Alle cursussen starten  in de week van 17 september 2018/ 8 wkn per blok

 

Tilburg Hoofdgebouw  – maandag 16.15 – 17.15/17.30 uur (beeldend tot 17.30 uur)

Tilburg Reeshof – woensdag 16.15 – 17.15/17.30 uur (beeldend tot 17.30 uur)

 

doelgroep kinderen 6-9 jaar en 9-12 jaar
cursusduur 32 weken
lesduur 60 minuten (let op: het blok beeldend duurt 75 minuten)
start In de week van 17 september 2018
tarief € 190, -
docent Diverse vakdocenten
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw, Tilburg Wijkcentrum Heyhoef
lesdag maandag en woensdag

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print