Algemene informatie

Factorium heeft een aanbod op het gebied van muziek, dans en theater,voor iedereen in de regio, voor elke leeftijd en elk niveau en dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor mensen met een verstandelijke beperking hebben we groepen waarbij de lessen zijn aangepast op het gebied van tempo, in benadering, in inhoud. Niet op kwaliteit.

Voor theater zijn er twee groepen: TOF voor volwassenen en Rosa voor jongeren van 12 jaar tot 22 jaar.

De docenten die les geven zijn bekend met de doelgroep en zijn gemotiveerd voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking. We streven zoveel mogelijk continuiteit na in begeleiding van deze groepen. Al jaren op een rij zijn Rietje Beijer, Ilse Egter van Wissekerke en Myrthe Blankers de drie vakdocenten die deze groepen leiden.

De doelstellingen in wat cursisten komen leren is niet anders dan die van andere lesgroepen. Het gaat bij theater om het uitbreiden van expressieve vaardigheden. Dit doe je door je stem te gebruiken, taal in te zetten, je verbeeldingskracht aan te spreken en je lichaam als het ware te laten spreken. Het gaat om het weergeven van verhalen uit je eigen leven; het weergeven van emoties en verlangens, van frustraties en geluk, boosheid en mazzel, liefde en teleurstelling enzovoorts. Of je nu een verstandelijk beperking hebt of niet; ieder mens heeft hier op zijn eigen manier mee te maken.

Onze theaterdocenten houden in het werken met theater rekening met ieders eigen manier.

 

meer informatie print