L.O.T.
(Landelijke Orientatie- en vooropleiding theater)

Landelijke Orientatie- en vooropleiding Theater Tilburg ( afgekort L.O.T.)

Je houdt van theater, staat graag op het podium en zou misschien wel een theateropleiding willen gaan doen. Maar je weet niet zo goed hoe je dat moet aanpakken en wat er op zo'n school van je wordt verwacht. In dat geval is de L.O.T. Tilburg iets voor jou! 

 

In Brabant is de L.O.T. Tilburg de énige officiële voorbereidende opleiding in samenwerking met de theatervakopleidingen en jeugdtheaterscholen van Nederland.

 

Het traject van de L.O.T. Tilburg bestaat uit verschillenden lesblokken. Je les krijgt in een gemotiveerde groep in improvisatietechniek, beweging, stem, tekstanalyse en schrijven. Er is daarnaast aandacht voor je makersschap en een auditiebegeleiding. Elk blok werk je aan andere vakken. Je onderzoekt wat bij jou past, bijvoorbeeld acteur-, docent-, of regieschap. Of misschien ontdek je dat je hart meer ligt bij performance, schrijven, mime of kleinkunst.

  

Je bezoekt de speciale open dagen van de theaterscholen waar je een indruk kunt opdoen van de sfeer en werkwijze van de school én waar je met docenten en studenten kunt praten en je kunt laten inspireren tot het zetten van de juiste stappen. 

 

Daarnaast bezoek je Het Zuidelijk Toneel, Theater Artemis en Theater de NWE Vorst. Er staat daar een zeer interessant programma op je te wachten: een kijkje in de keuken van een professioneel regisseur en / of acteur. Je krijgt een rondleiding, woont een repetitie bij, bezoekt een voorstelling, voert gesprekken met de makers en spelers. Let op: deze programma-onderdelen zijn niet op de zaterdagochtenden maar op andere dagen. Een mooi extraatje dus!  

 

Docenten

De docenten van de L.O.T. Tilburg zijn allen professionals in het theatervak. Ze zetten jouw theatrale ontwikkeling centraal en verwachten daarbij van jou een goede motivatie en hard werken. Vanuit hun achtergrond zijn ze in staat om je goed te begeleiden en te informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden.

 

Docent improvisatie: Hidde Brouwers (docent theater en regisseur)

Docent tekstanalyse: Jens Akkermans (docent theater, regisseur en master filosoof)

Docent bewegingstheater: Nathalie Smoor (docent mime en actrice )

Docent tekstschrijven: Lucas de Waard (schrijver van theaterteksten en romans)

Docent stem: Moniek Frankort (stemdocent Academie voor Theater, Fontys)

Docent regie: HIdde Brouwers (docent theater en regisseur)

 

Waarom de L.O.T Tilburg? 

Tilburg is qua stad en faciliteiten hét centrum voor de kunsten in Brabant. Tilburg huisvest Fontys Hogeschool voor de Kunsten en heeft diverse toonaangevende theaters en theatergezelschappen waaronder Het Zuidelijk Toneel. Factorium Podiumkunsten werkt nauw samen met deze organisaties. Vanwege die samenwerking kunnen we je binnen de L.O.T. Tilburg een inhoudelijk sterk traject aanbieden. 

 

Elk jaar stromen onze leerlingen door naar vakopleidingen. Ook dit jaar zijn er weer L.O.T. leerlingen die kozen voor een een van de opleidingen in Nederland en....werden aangenomen!

 

Toelating 

Om aan dit traject deel te kunnen nemen, moet je minimaal 16 jaar zijn en onderwijs volgen op de HAVO/VWO of MBO-4. Er wordt van je verwacht dat je enige basiskennis hebt van en ervaring hebt met theater. Na aanmelding voor de L.O.T. Tilburg voeren we een motivatiegesprek met je. In dit gesprek wordt gekeken naar je drijfveren en of de L.O.T. Tilburg bij je past. Dit om wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen met elkaar.

 

Lestijden

De lessen zijn steeds op de zaterdagen met als begintijdtijd 10.00 uur. De eindtijd van de dag kan wisselend zijn afhankelijk van het rooster. Reken op dagen van 10.00 tot 15.00 uur met soms wat korter en soms wat langer. Het rooster krijg je bij aanvang van de cursus.

 

INFORMATIEOCHTEND

ZATERDAG  6 oktober 2018 OM 11.00  UUR (TOT 12.00 UUR)

 

Meer informatie  

Heb je nog vragen over dit traject? Neem dan contact op metHidde Brouwers  h.brouwers@Factorium.nl of Sandra Broekmans  s.broekmans@Factorium.nl

 

 

De L.O.T. is ontwikkeld door theatervakopleidingen in Amsterdam, Arnhem, Maastricht en Utrecht. Je kunt de L.O.T. volgen in Tilburg, Utrecht, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Maastricht en Amsterdam. 

doelgroep jongeren 16 +
cursusduur 20 weken
lesduur 3 tot 5 uur afhankelijk van het rooster
start 27 oktober 2018
tarief € 563, -
docent Diverse vakdocenten
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag zaterdag
lestijd 10.00 - 15.00 uur (wisselende tijden in het rooster)

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print