MAF-junior voor talent van 12 - 14 jaar

Run and Rewind

 

Factorium heeft ook dit seizoen weer een professionele opleiding voor de jonge getalenteerde musicalzanger en - acteur met podiumervaring.

Deze opleiding is onderdeel van onze fameuze deeltijdopleiding MusicallFactory. De richting MusicalFactory Junior richt zich specifiek op jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar die ambitie hebben voor het musicalvak.

 

MAF – Junior: deeltijdopleiding voor talenten van 12 – 14 jaar

De opleiding MusicalFactory Junior (afgekort MAF-Jr) is een professionele deeltijdopleiding en onderdeel van onze fameuze musicalopleiding MusicallFactory. De richting MusicalFactory Jr richt zich specifiek op jonge talenten met podiumervaring in het professionele circuit.
De opleiding MAF-Jr onderscheidt zich van de MusicallFactory door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep van leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring en ambitie. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je kwaliteiten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare. Alle aandacht is er op gericht je stem op een gezonde manier te trainen en je klaar te maken voor audities voor een vooropleiding/vakopleiding.

 

Audities
Op basis van je CV (podiumervaring) nodigen we je uit om deel te nemen aan de audities. Tijdens de audities bekijken we of je over voldoende zang-, dans-, spel- en creatieve vaardigheden beschikt. Daarnaast is er een gesprek met jou en je ouders/verzorgers over je motivatie en beschikbaarheid.

 

De opleiding
De duur van dit speciale traject is 2 jaar met 20 lesweken per jaar op de zaterdagochtenden. Je krijgt de eerste 13 weken elke lesdag lessen zang, dans en acteren.

Deze sluit je af met een open les en evaluatie waarbij je persoonlijke feedback krijgt. Voor elke discipline werk je met een vakdocent die een specialist is op zijn vakgebied en gepokt en gemazeld is op het gebied van musicaltheater en kennis en ervaring hebben in het werken met jonge talenten.

De laatste 6 weken krijg je masterclasses gericht op een specifiek onderwerp uit de musical van een vakexpert. Extra leuk is de afsluitende dag op 20 april. Je werkt de hele dag aan een presentatie en toont deze. We sluiten de dag en het cursusjaar feestelijk af.

 

Onze docenten

Onze docenten zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys en hebben allen ruime ervaring in het proffesionele werkveld van de musical.

Onze opleiding ontwikkelt het onderwijs in nauwe samenspraak met de Fontys Academie voor Musical – en muziektheater onder supervisie van Edward Hoepelman. Onze scholing is gebaseerd op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden. Onze docenten zijn absoluut up-to-date.

 

De drie disciplines

 

Zang
Zang is het belangrijkste vak van onze opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder onze zorgzame begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Dat zeggen we niet voor niets. Maar al te vaak worden stemmen verpest of beschadigd door verkeerd of slordig stem- en zangonderwijs. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Wij zetten ons niet vast op een (1) methodiek maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en brengt deze op een hoger plan. Je gaat gedurende de leerjaren aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Je leert de basistechnieken van verschillende dansstijlen van klassiek ballet, moderne dans, jazz en urban. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Belasting
De opleiding kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma zul je thuis enkele uren moeten besteden aan het repeteren van muziek- stem- en tekstoefeningen.

Toelating
• Je hebt aantoonbare podiumervaring in het professionele werkveld
• Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
• Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
• Je hebt onze audities afgerond met een positief advies

 

Noot: talenten zonder ervaring in het professionele werkveld zijn welkom bij de MAF-Jongeren vanaf 14 jaar. Het Juniortraject is speciaal bedoeld voor de jonge talenten met een professionele werkervaring. In het lesprogramma wordt ingestoken op de reeds ontwikkelde de werkhouding.

 

Start cursusjaar

Audities: 16 juni 2019 (eerste ronde) 14 september 2019 (tweede ronde).

Start cursusjaar: oktober 2019

Laatste dag: april 2020 

doelgroep 12 - 14 jaar
cursusduur 20 weken
lesduur 3 uur plus werkdag op 20 april tot 19.00 uur
start 13 oktober 2018
tarief € 663, -
lestijd 9.15 - 12.15 uur of 10.00 tot 13.00 uur
docent diverse vakdocenten
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag zaterdag

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print