Docenten

 

Je wordt begeleid door een team van gedreven vakdocenten, allen specialisten binnen hun vakgebied en allemaal mensen met flink veel musicalbagage. Alle docenten zijn verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en/of werkzaam in het werkveld. Zie de bio's hieronder.

 

Naast onderstaande personen is Edward Hoepelman (gerenomeerd zangpedagoog en mede-oprichter van de MusicAllFactory) nauw betrokken de opleiding. Hij geeft onder andere meerdere masterclasses. 

 

Het docententeam werkt onderling nauw samen en heeft oog voor zowel de gehele groep als voor de individuele leerling.  

   

  

Ingrid Zeegers - Zang

 

Ingrid studeerde aan het Brabants Conservatorium, waar ze cum laude afstudeerde aan de afdeling Schoolmuziek. Vervolgens voltooide ze de afdeling Muziektheater, zowel uitvoerend als docerend. Ze had zanglessen bij Edward Hoepelman en volgde masterclasses bij onder andere Willem Nijholt en Lenette van Dongen.

 

In 2003/2004 speelde ze in 'The Sound of Music'. Onder regie van Koen van Dijk speelde zij de rol van Cinderella in ‘Into the Woods’. Ze verleende als vocal coach haar medewerking aan de musicals 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?',  'Annie, de musical' en 'The Sound of Music' in de Efteling. Daarnaast was Ingrid te zien bij de tv-programma’s 'Sterrejacht', 'De auditie' en 'Do Re Wie?'.

 

Ingrid zong de wereldpremière van ‘The Book of Urizen’ van componist Jacob de Haan en verleende ook haar medewerking aan de cd-opname. Zij voerde deze compositie veelvuldig uit in binnen– en buitenland en is een veel gevraagd soliste bij diverse orkesten. Daarnaast coacht ze vele musicalprofesssionals en geeft ze masterclasses en workshops in binnen -en buitenland, zoals recent aan de cast van de musical Mozart in Wenen.

 

Sinds 2004 is Ingrid Zeegers als zangdocent verbonden aan de MusicAllfactory, waar ze al vele talenten heeft opgeleid. Daarnaast is ze als hoofdvakdocent zang verbonden aan de afdeling Muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten en is ze op die plek als  docent methodiek ook verantwoordelijk voor het educatieve traject binnen muziektheater. 

Daarnaast is ze al vele jaren zangtechniekcoach aan de jazzafdeling (zang licht) van het Fontys Conservatorium. Als zangdocent is ze verbonden aan de formatie ‘A Way of Singing’ van Edward Hoepelman.

 

Ingrid is door haar muzikale en zangtechnische achtergrond gewend om met alle verschillende doelgroepen en leeftijden te werken. Zij volgt de ontwikkelingen op stemgebied op de voet en werkt vanuit de verschillende zang -en stemmethodes zoals, EVT, CVT, Lichtenberg.

 

 

Rik van de Rijdt - Zang

 

Rik voltooide de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, en vervolgde zijn studie daarna met een Master of Music. Hij studeerde  zang bij Edward Hoepelman. Rik verdiepte zich in diverse zangtechnieken waaronder verschillende klassieke technieken, EVT en CVT. Voordat hij Muziektheater studeerde, ronde hij de opleiding Management, Economie en Recht af aan de Hogeschool 's-Hertogenbosch, studeerde hij Organisatiewetenschappen en volgde hij een jaar de MusicAllFactory.

 

Hij speelde rollen in diverse producties zoals in 'Ciske de Rat' (Joop van den Ende Theaterproducties), 'Mahagonny Songspiel & het lied van de stad' (Het Zuidelijk Toneel), 'De Vliegende Hollander' (M-Lab), 'Circus Boemtata' (Cliniclowns), 'Der Zigeunerbaron' en 'Die Lustige Witwe' in Oekraine en Bulgarije (International Opera Productions), 'Katibu Di Shon', 'Sweeney Todd' en vele andere opera producties (Nationale Reisopera).

 

Rik was verbonden als zangdocent aan de Vooropleiding van Musicaltheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ook gaf hij regelmatig zangles binnen de bachelor en verzorgde de vocal coaching van de eindvoorstelling 'I Love You, You’re Perfect, Now Change'.

 

Momenteel is Rik werkzaam als zangdocent bij de MusicAllFactory, de vooropleiding Docent Muziek (FHK, Tilburg) en bij de Vooropleiding Musical (Valuascollege, Venlo).

 

 

Annerieke Groen - Spel & Regisseur

 

Annerieke Groen studeerde Theaterwetenschap. In Italië studeerde ze een jaar operadramaturgie en liep ze stage bij de opera van Bologna. Na haar studie werkte ze als regie-assistent en co-regisseur bij een groot aantal operaproducties van bijvoorbeeld Opera Zuid, Opera in Ahoy, het Holland Festival en Opera North in Leeds. Vervolgens deed ze de Toneelacademie in Maastricht.

 

Met haar eigen theatergroep Groen IJs maakte ze diverse theaterproducties. Verder gaf ze spelles bij Joop van den Ende, het Utrechts Conservatorium, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Walter Maashuis (Acting Opera).

 

Vanaf 2000 geeft Annerieke les op de MusicAllFactory, waar ze ieder jaar ook een musical regisseert. Sinds 2011 doceert ze ook bij de Fontys Hogeschool van de Kunsten afdeling Muziektheater. Met haar eigen Operafabriek maakt ze operabewerkingen voor jongeren. Daarnaast is ze freelance regisseur en begeleidt ze performers en makers.

 

 

André van Hest - Spel & Regisseur

 

André studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (richting Muziektheater) en volgde regietraining aan de academie voor theater.

 

Uitvoerend was hij te zien in ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Ciske de Rat’ (beide Stage Entertainment). Hij werkt als regisseur voor diverse gezelschappen en maakte zo’n 40 grote producties waaronder ‘Cabaret’, ‘Pippin’, ‘Jane Eyre’, ‘Calendar Girls’, ‘Drie Musketiers’ en onlangs de Nederlandse première van ‘Big Fish’.

 

Als dramadocent werkt hij voor verschillende opleidingen in Nederland en ook als schrijver en vertaler werkt hij voor zeer uiteenlopende projecten.

 

 

Ezra van Nassauw - Koorrepetitor, & Orkestleider

 

Ezra studeerde aan het conservatorium in Tilburg. Na het afronden van de studies Docent Muziek en Muziektheater, was hij werkzaam als muzikaal leider, dirigent, repetitor, pianist, acteur/zanger, arrangeur en docerend musicus bij een groot aantal verschillende theaterproducties en concerten, waaronder 'Showponies', 'Ciske de Rat', 'Rent in Concert', 'Rent', 'Sky', 'We Want More', 'Dolfje Weerwolfje', 'Pumps and Penalties', 'Special Arena Show/Concerts XXL Band Dana Winner', 'De Radiodagen' i.s.m. Herman van Veen, 'Pippi Langkous', 'Pluk van de Petteflet', 'Soldaat van Oranje' en ‘Shakespeare in Concert’.

 

Ezra was in 2014 componist en producent van ‘Het Oranjeinitiatief’. Hij ontving in 2016 een nominatie voor de Musical Awards in de categorie ‘Beste Arrangementen’ voor de musicalproductie 'Rent'.

 

Ezra is sinds 2014 correpetitor en arrangeur bij de MusicAllFactory.

 

 

Tom Dicke - Koorrepetitor & Orkestleider

 

Tom volgde een opleiding tot componist aan het HKU conservatorium Utrecht. Hoewel dit in principe opleidt tot klassiek musicus heeft Tom altijd een brede muzikale interesse gehad en na zijn studie is hij dan ook aan het werk gegaan binnen allerlei verschillende disciplines.

 

Tom speelt en speelde mee als pianist in diverse theaterproducties, zowel muziektheater als kleinkunst/cabaret.

 

Hij is sinds 2017 als koorrepetitor en orkestleider verbonden aan de MusicAllFactory. Daarnaast is hij docent muzikale vakken bij de Koningstheateracademie in Den Bosch en is hij als pianist en componist op tournee met de cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn. 

 

 

Agaath Verspeten - Dans & Coördinatie MAF-V

 

Agaath is opgeleid als docent Dans aan het Brabants Conservatorium; ze studeerde af in 1978. Direct daarna ging ze aan de slag als dansdocent bij o.a. de toenmalige Tilburgse Dans- en Muziekschool (voormalig Factorium) en Creatief Centrum De Terp in Waalwijk. In 1995 werd Agaath afdelingshoofd Dans bij de Tilburgse Dans- en Muziekschool; ze was daarmee de opvolgster van afdelingshoofd Dans en tevens adjunct directeur Els Mulders. Op dat moment stopte ze met lesgeven in Waalwijk.

 

Als docent en choreograaf bij het Midden-Brabants dansensemble Paso Mezzo legde ze de basis voor de combinatie van lesgeven en het maken van choreografieën voor producties. Ze heeft de choreografie gemaakt voor vijf edities van de Tilburgse Revue en was 15 jaar de vaste choreograaf bij musicalvereniging BOeMS.

 

Agaath was samen met Edward Hoepelman in 1995 direct betrokken bij het tot stand komen van de professionele deeltijdopleiding MusicAllFactory (MAF) van Factorium Podiumkunsten. De opleiding groeide in 25 jaar uit tot een begrip in musicalland. Behalve de MAF-Volwassenen werd de MAF-Jongeren opgericht en de Musical4U voor laagdrempelige kennismaking met musical. Als coördinator en dansdocent/choreograaf van de MAF-Volwassenen is Agaath nog steeds nauw betrokken bij deze opleiding. 

 

meer informatie print