Toelatingseisen & inschrijven audities


Leeftijd

Voor de MusicAllFactory Volwassenen moet je tenminste 18 jaar oud zijn. Als je jonger bent, kun je bij de MusicAllFactory Jongeren terecht. In onderling overleg tussen de opleiding worden soms uitzonderingen gemaakt ten behoeve van de ontwikkeling van de cursisten. In verband met de toekomstperspectieven binnen het musicalvak geldt voor dames in principe een leeftijdsgrens van 26 jaar om in het 1e jaar te beginnen. Voor de heren ligt die leeftijdsgrens rond de 30 jaar.

 

Audities

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, moet je auditie doen. Je wordt tijdens de auditie getest op je kwaliteiten in de disciplines zang, dans en spel. De auditie geeft ons de kans om te kunnen beoordelen of je kwaliteiten voldoende zijn voor de opleiding. Daarnaast kunnen we ook een inschatting maken of het wellicht mogelijk is om in te stromen in het 2e of 3e leerjaar. Voor het 4e leerjaar kun je geen auditie doen; hiervoor word je uitgenodigd aan de hand van eerder getoonde kwaliteiten in het 3e leerjaar.

 

Je maakt zelf een inschatting voor welk niveau je auditie doet en bereid je daar goed op voor. Kies een lied uit het musical- of muziektheaterrepertoire dat bij je stem past en dat je volledig uit kunt zingen. Het kan zijn dat je voor de 2e ronde een extra opdracht meekrijgt en/of gevraagd wordt een extra lied voor te bereiden.

 

Na de auditie krijg je binnen een week per e-mail te horen of en in welk leerjaar je kunt starten met de opleiding.

 

 

1e en 2e leerjaar

 

1e ronde

Je brengt 1 zangstuk uit het musical- of muziektheaterrepertoire, een ballad of een uptempo nummer. Je zingt in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Je wordt tijdens je auditie begeleid door een pianist. Je neemt zelf de bladmuziek mee voor de pianist (losse blaadjes bladmuziek graag aan elkaar plakken). Zorg ervoor dat je het nummer volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het stuk kunt brengen zonder blad met tekst of muziek.

 

Binnen een week krijg je per e-mail bericht of je door bent naar de tweede ronde.

Voor deelname aan de tweede ronde krijg je advies en/of een opdracht mee die je toont tijdens je tweede auditie.

 

 

2e ronde

Zang
Je brengt, afhankelijk van je persoonlijke advies, 1 zangstuk uit het musical- of muziektheaterrepertoire, een ballad of een uptempo nummer. Je zingt wederom in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Je wordt tijdens je auditie begeleid door een pianist. Je neemt zelf de bladmuziek mee voor de pianist (losse blaadjes bladmuziek graag aan elkaar plakken). Zorg ervoor dat je het nummer volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het stuk kunt brengen zonder blad met tekst of muziek.  
 

Spel
Je bereidt een monoloog voor van maximaal 25 regels. Dat kan een stuk uit een verhaal zijn, een gedicht, een gedeelte van een theatertekst (liever geen eigen werk.) Je brengt de monoloog naar eigen interpretatie en gebruikt géén decor of muziek.
 

Dans

Er is een gezamenlijke groepsgewijze dansauditie. Zorg dat je de juiste kleding en schoeisel hiervoor bij je hebt.

 

 

 

3e leerjaar

 

1e ronde

Je brengt 2 zangstukken uit het musical- of muziektheaterrepertoire: een ballad en een uptempo nummer. Je zingt een van deze twee zangstukken in het Nederlands en de andere in het Engels, Frans of Duits. Je wordt tijdens je auditie begeleid door een pianist. Je neemt zelf de bladmuziek mee voor de pianist (losse blaadjes bladmuziek graag aan elkaar plakken). Zorg ervoor dat je beide nummers volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het stuk kunt brengen zonder blad met tekst of muziek.  

 

Binnen een week krijg je per e-mail bericht of je door bent naar de tweede ronde.

Voor deelname aan de tweede ronde krijg je advies en/of een opdracht mee die je toont tijdens je tweede auditie.

 

2e ronde

 

Zang

Je brengt, afhankelijk van je persoonlijke advies, 2 zangstukken uit het musical- of muziektheaterrepertoire: een ballad en een uptempo nummer. Je zingt een van deze twee zangstukken in het Nederlands en de andere in het Engels, Frans of Duits. Je wordt tijdens je auditie begeleid door een pianist. Je neemt zelf de bladmuziek mee voor de pianist (losse blaadjes bladmuziek graag aan elkaar plakken). Zorg ervoor dat je beide nummers volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je het stuk kunt brengen zonder blad met tekst of muziek.  

 

Spel

Je bereidt een monoloog voor van maximaal 25 regels; Dat kan een stuk uit een verhaal zijn, een gedicht, uit een theatertekst (liever geen eigen werk.) Je brengt de monoloog naar eigen interpretatie en gebruikt geen decor of muziek.

 

Dans

Er is een gezamenlijke groepsgewijze dansauditie. Zorg dat je de juiste kleding en schoeisel hiervoor bij je hebt.

 

 

Inschrijven audities 2019 - 2020

 

1e ronde: vrijdag 5 juli / zaterdag 6 juli 2019. Als je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september 2019.

 

Inschrijven:

 

  • Stuur het auditieformulier (pdf) + een cv + een recente (pas)foto en een schriftelijke motivatie op naar: MusicAllFactory Factorium, Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg. 
  • Betaal de auditiekosten (€ 30,00) via onze webshop (via iDEAL).

 

Je kunt alleen auditie doen als we alle bovenstaande zaken hebben ontvangen. Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden.

doelgroep volwassenen
cursusduur 30 weken, 3 werkweekenden en voorstellingsweek in Factoriumtheater
start 5 oktober 2018
tarief zie tarieven
docent diverse vakdocenten
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw
lesdag vrijdag

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print