Volkszanger Junior: schrijf je nu in!

Ben je tussen de 9 en de 16 jaar? Kun jij als de beste het levenslied zingen? Doe dan mee aan de Volkszanger Junior en win privé-lessen van onze zangcoaches én een optreden op het Festival van het Levenslied in Tilburg. Stuur je filmpje met je beste lied in vóór 1 april en misschien word je wel ontdekt!

Dit jaar gaan we voor de derde keer op zoek naar dé beste volkszanger junior. Iedereen van 9 tot en met 16 jaar kan meedoen. Als je de finale bereikt, krijg je een aantal zanglessen en hulp om er een geweldig optreden van te maken van onze coaches bij Factorium Podiumkunsten. Bovendien mag je dan optreden in Café Bolle tijdens de finale. En de winnaar van Volkszanger Junior 2018 staat op zondag 3 juni op het podium van Festival van het Levenslied… Hoe vet is dat!

 

 Chana de Bruijn Levenslied 2017

Foto: Winnares van Volkszanger Junior 2017 Chana de Bruijn op Festival van het Levenslied

 

Belangrijke datums:

 

Schrijf deze vast op in je agenda!

 

1 april 2018 - Deadline auditie-filmpjes insturen (lees hieronder hoe dat moet)

15 april 2018 - Halve finale in Theaters Tilburg (1 liedje)

27 mei 2018 - Finale in Café Bolle in Tilburg (2 liedjes en kort interview)

3 juni 2018 - De winnaar gaat optreden op het Festival van het Levenslied

 

Hoe kun je meedoen?

Stuur vóór 1 april 2018 een auditie-filmpje waarin je je voorstelt én waarin je jouw favoriete Nederlandstalige liedje zingt naar volkszangerjunior@factorium.nl. Als je het lastig vindt om het filmpje verstuurd te krijgen, mail dan ook even. We helpen je graag.

 

Wat voor liedje moet het zijn?

Het moet een echt Nederlandstalig levenslied zijn. Zo’n liedje met een snik. Een liedje dat voor iedereen te snappen is en voor iedereen te voelen. Dat je bijna moet huilen of moet lachen als je het hoort.

 

LET OP: Kies dus geen popnummer, maar bijvoorbeeld iets van Corry Konings, Frans Bauer of André Hazes. Het is ook belangrijk dat je het liedje heel goed kunt zingen, dus maak het niet te moeilijk voor jezelf.

 

Je krijgt vóór 8 april te horen of je door bent naar de halve finale.

 

Halve Finale op zondag 15 april

Tijdens de halve finale mogen de halve finalisten hun liedje live zingen in de studiozaal van Theaters Tilburg. Onze professionele jury kiest die dag maximaal 8 deelnemers uit die naar de finale gaan.

 

NIEUW: finale op zondag 27 mei

Om je voor te bereiden op de finale, krijgen al onze finalisten gratis lessen in zang en performance van onze coaches van Factorium Podiumkunsten. Tijdens de finale in Café Bolle mag je 2 liedjes zingen, zodat je goed kunt laten horen en zien wat je kunt. Die dag kiezen we 1 winnaar die op 3 juni op het Festival van het Levenslied staat. Maar vergeet niet: meedoen en plezier maken is het belangrijkste!

 

De jury en waar ze op letten

Onze jury bestaat iedere ronde uit andere mensen die allemaal in het vak zitten of er veel ervaring mee hebben. De jury let op de volgende dingen:

-          Hoe goed je kunt zingen (toon houden, in de maat zingen);

-          Hoe goed je het gevoel van het liedje overbrengt (weet je bijvoorbeeld wat je zingt?);

-          Of je met lef durft op te treden.

 

Vragen?

Als je nog vragen hebt of als het lastig is om het filmpje naar ons te sturen, mail ons dan even zodat we je kunnen helpen: volkszangerjunior@factorium.nl.

 

Hopelijk tot snel!

 

De organisatie van Volkszanger Junior: 

 

Carla de Nijs, Caspar Naaijkens, Rian Besems en Aafje Dohmen

 

     

 

 


 

meer informatie print