Leer lesgeven via de Switch2Move methode

Begin oktober en eind november biedt Andrew Greenwood een 3-daagse cursus aan waarin je leert hoe je veilige, doeltreffende en plezierige dans- en bewegingslessen kunt geven aan kwetsbare ouderen. Dit alles via de Switch2Move methode. De cursus is bedoeld voor docenten, dansers en dansstudenten, medewerkers gezondheidszorg, therapeuten en activiteitenbegeleiders.

 

In een klimaat waarin de overheid, gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars op zoek zijn naar antwoorden voor het oplossen van gezondheidsproblemen, hebben dans en 'creative wellness' een groot potentieel om een bijdrage te leveren aan integrale, persoonsgerichte, gezondheids- en sociale zorg.

 

De Switch2Move methode is bedoeld om de gezondheid en het algemeen welbevinden te vergroten bij mensen die te kampen hebben met Parkinson, MS, artritis, hersenbeschadiging en andere chronische fysieke en/of mentale aandoeningen.

 

Switch2Move combineert dans, 'somatic movement' en mindfulness in een benadering die de fysieke activiteit vergroot, bijdraagt aan het herstel van lichaamsritme en systemische communicatie en stimuleert dat mindfulness een gewoonte en leefstijl wordt. Dit alles via minimale inspanning en direct effect.

 

Leerdoelen

Deze cursus leert je hoe je via de Switch2Move methode veilige, doeltreffende en plezierige dans- en bewegingslessen kunt geven aan kwetsbare ouderen. De cursus biedt een uitgebalanceerde mix aan:

 

  • Theorie
  • Dans en beweging door de deelnemers
  • Praktijkoefeningen met ouderen

 

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor docenten, dansers en dansstudenten, medewerkers gezondheidszorg, therapeuten en activiteitenbegeleiders.

 

Locatie
Factorium, Koningsplein 11A Tilburg (ingang Bisschop Zwijsenstraat).

Meer informatie en inschrijven

Klik hier voor meer info en inschrijven. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven voor de training in oktober. De deadline voor inschrijving voor de training van eind november is 15 november.

 

Ben je werkzaam bij Factorium, Fontys Dansacademie of DansBrabant, dan krijg je 30% korting op de cursusprijs.

  


 

meer informatie print