Voorronde compositiewedstrijd NBE

Jaarlijks ontvangt het Nederlands Blazersensemble (NBE) meesterwerken van 100 (piep)jonge componisten voor de jaarlijkse compositiewedstrijd. In het voorrondeconcert dat op 12 oktober plaatsvindt in de Factoriumzaal laten jonge componisten uit het zuiden van het land hun composities horen. Ook Factorium cursisten doen mee!

 

Ook zo benieuwd waar die jongeren mee komen? Een rap? Een liedje? Een compositie voor groot orkest? Kom vooral luisteren en aanmoedigen! De winnaars van deze avond gaan met een arrangeur hun stuk bewerken voor het Nederlands Blazers Ensemble en dit daarna uitvoeren met hen tijdens concerten in Ede (Akousticum) en Utrecht (TivoliVredenburg). Wie weet staat er straks een zuiderling met het NBE in het Concertgebouw in Amsterdam op Nieuwjaarsdag!

 

Dit jaar is het thema van de compositiewedstrijd "Adam en Eva". Het jongNBE, bestaande uit toptalenten van de nederlandse conservatoria, begeleidt hen deze avond.

 

Ook Factorium-jongeren zijn al druk bezig met hun meesterwerk, je kunt ze binnenkort volgen via Instagram. Hopelijk wordt hun inzending uitgekozen en spelen ze straks op het Voorrondeconcert!

 

Klik hier voor meer informatie over het NBE en de compositiewedstrijd.  

 

Datum en tijd: 12 oktober 19.30 uur.

Waar: Factorium, Koningsplein 11a Tilburg
Kaarten: € 7,50. Klik hier hier om kaarten te bestellen. Het is ook mogelijk om voor aanvang een los kaartje te kopen aan de zaal.

 

(Foto: Eric van Nieuwland)


 

meer informatie print webshop