Brabant Bokaal voor Ans Buys!

Sinds 2008 kent het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks aan maximaal drie personen de Brabant Bokaal toe. Deze Brabant Bokaal is een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Dit jaar is een van de bokalen voor Ans Buys, voorzitter raad van toezicht Factorium!

Ans Buys dankt haar onderscheiding aan haar onvermoeibare inzet voor cultuureducatie in Brabant en ver daarbuiten. Ook is Ans bijzonder actief voor tal van culturele instellingen, waaronder Fatorium.

 

Ans, van harte gefeliciteerd!  Heel erg verdiend vinden wij!

 

De Noord-Brabanders die met de Brabant Bokaal zijn onderscheiden, zijn allemaal mensen met 'een sterke wil om de cultuur van Noord-Brabant te verheffen'. Ze leven en werken in het besef dat cultuur wezenlijk en verbindend is voor de inwoners van deze provincie.

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in de Stichting De Brabantse Hoeders. De Hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Prins Bernhard Cultuurfonds een nieuw cultureel project. Dit is steeds Brabant-breed en vernieuwend. Het project wordt door de Hoeders uitgevoerd. Samen geven ze zo jaarlijks nieuwe culturele impulsen aan de Noord-Brabantse samenleving.

  

Foto Brabants Dagblad: Marc Bolsius.


 

meer informatie print