Jubileumconcert Budding Sound Big Band

Op zondag 17 maart is Den Boogaard in Moergestel  dé plaats voor het jubileumconcert van de 40-jarige, maar nog steeds alive and kicking Budding Sound Big Band  onder leiding van Piet van Campenhout. Tickets zijn nu te bestellen!

De Budding Sound Big Band (BSBB) is een orkest met een stevige bezetting in de ritmesectie en een trits aan enthousiaste blazers. Het repertoire bestaat uit  lay back melodies, fijnbesnaarde en grootse composities tot swinging jazz en stevige funk. Met de jazzy vocaliste Jeske Paalvast vormt de BSBB een prachtig orkest dat al 40 jaar een graag geziene gast is op podia in binnen- en buitenland. 

 

Op 17 maart speelt behalve de BSBB ook Het Mechels Harmonie Orkest. Dit orkest maakte furore tot ver over de Belgische grens, o.a. in Catalonië en Duitsland. Het orkest bestaat uit 80 muzikanten die o.l.v. Erwin Pallemans op hoog niveau muziek maken én plezier beleven. Het orkest beheerst zowel de traditionele harmoniemuziek als ook het populaire en lichtere genre.  

 

Jubileum

Veertig jaar geleden startte orkestleider Piet van Campenhout de BSBB als ensemble van de Oisterwijkse Streekmuziekschool. De groep leerlingen repeteerde elke week in de kapel van het gebouw aan de Schoolstraat en vormde de basis voor een swingend orkest dat nog altijd wekelijks repeteert , tegenwoordig onder de vlag van Factorium.

 

Tientallen muzikanten in de regio Midden Brabant deden met de BSBB podiumervaring op, leerden techniek, samenspel en beleefden het plezier van muziek maken. Sommigen sloegen hun vleugels ver uit in de muzikale wereld, sommigen bleven het nest trouw of komen nog regelmatig terug. Allemaal onder de leiding van Piet van Campenhout, de muziekdocent die met heel zijn ziel en zaligheid de passie voor muziek deelt.

 

Datum en tijd: zondag 17 maart, 14.30 uur.

Locatie: Den Boogaard, Sint Jansplein 5 Moergestel

Tickets: € 5,00. Kinderen t/m 11 jaar: gratis. Klik hier om tickets te bestellen.

 


 

meer informatie print