Dans een prentenboek

Prentenboeken vormen een prima uitgangspunt voor dansactiviteiten. Bovendien worden door de combinatie voorlezen en dansen meerdere ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Door de toevoeging van liedjes en dans/muziek kunnen kinderen het verhaal beter vasthouden en op een ander moment herbeleven.

 

Bij onderstaande prentenboeken, alle verkozen tot prentenboek van het jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen, heeft Factorium workshops ontwikkeld waarin interactief voorlezen, dans en muziek samengaan:

 

-  Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak ( 2011)

"Fiet wil rennen... Soms rent hij ook 's nachts op zijn tenen... De wind rukt aan Fiet's veren. Ze wapperen alle kanten uit... De wind wil alleen maar waaien, waaien, waaien..."

Fragmenten uit het boek worden in korte dansopdrachtjes vertaald.

 

- Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten (2010)

Dans mee en ga op indianenjacht, spetter de badkamer nat, bedenk nog meer gekke dingen en dans tot slot de Wiebelbillenboogie. Door middel van dans wordt het verhaal tot leven gebracht.

 

- Anton kan toveren van Ole Könnecke (2009)

Anton heeft een toverhoed. Wat hij allemaal uit die hoed te voorschijn tovert...?  Dans je mee om dat te ontdekken?

 

- Kleine muis zoekt een huis van Petr Horacek (2008)

Door middel van dans en beweging wordt niet alleen het verhaal tot leven gebracht, maar zijn de peuters ook bezig met tellen en tegenstellingen.

 

Ook een ander prentenboek, geschikt voor peuters, kan het uitgangspunt zijn.

 

doelgroep 2, 5 tot 4-jarigen
datum in overleg
lesduur 45 minuten
lesplaats KDV / PSZ of Factorium
kosten € 45, -

 

meer informatie print