Muziek tijdens de seizoenen

* In het herfstbos

Muziek maken met materialen uit het bos: ritselende blaadjes, trommelen op stukken boom met takken als trommelstokken, de wind laten ruisen door op de eikelhoedjes te blazen. Natuurlijk rapen we alles van de grond op. En dan... maken we een echt bosorkest!

 

* Winterkou

Oh, oh, wat is het buiten koud! We bibberen op muziek en dansen daarna om het lekker warm te krijgen. We maken sneeuw van watten of snippers papier. We laten de vlokjes door de ruimte dwarrelen en maken een mooie sneeuwman. Als de zon gaat schijnen, zijn we zelf een sneeuwman, die met een versje langzaam smelt en een plas water wordt.

 

* Lentefeest

We gaan naar de kinderboerderij en imiteren de geluiden van de jonge dieren en hun bewegingen. We zijn zelf een bloemzaadje, dat op muziek uitgroeit tot een prachtige bloem. De peuters spelen op instrumentjes en dansen op het lentefeest.

 

* Zomerzon

Met een leuk liedje spelen we dat we in de zee zwemmen, op de golven drijven en een zandkasteel maken op het strand. We doen het geluid van de regen na met de ritmestokjes of schudkokers en verklanken met vrolijke belletjes de zon.

We leren liedjes voor in het bad in de tuin en spetteren iedereen kletskleddernat.

 

doelgroep 2-4 jaar
datum in overleg
lesduur 45 minuten
lesplaats kinderdagverblijf of peuterspeelzaal
kosten € 45, -

 

meer informatie print