Het Noordse Vuur

Verhalen uit Tilburg Noord bij een vuurtje

 

Op zaterdag 31 januari kunt u in Tilburg Noord lekker warm luisteren naar bijzondere buurtverhalen tijdens de gratis theatervoorstelling Het Noordse Vuur. Op het braakliggende veldje tussen de Dirigentenlaan en de Monteverdistraat worden vijf vuurplaatsen gebouwd. Bij ieder vuur is een verhaal te horen van een buurtbewoner, verteld door een acteur. Daarnaast is er live muziek, zijn er gratis hapjes en drankjes, een kinder-vlaggenparade door de IMC Weekendschool en scènes door Het Eerste Tilburgse Wijktheater. Het Noordse Vuur is een initiatief van Factorium Podiumkunsten.

 

De locatie

Om 15.45 uur gaat het terrein open en vanaf 16.00 uur wordt u in groepen langs de verschillende verhalen en scènes geleid. Let op: VOL = VOL! Na de voorstelling zorgen de dames van 4Women voor gratis Turkse, Surinaamse, Marokkaanse en Nederlandse soep en kunt u bij ContourdeTwern gratis een lekkere bak koffie, thee of chocolademelk krijgen. En natuurlijk kan een Noords vuur niet zonder live-muziek: na de voorstelling kunt u bij een aantal vuren nog luisteren naar liedjes van Noordse muzikanten.

 

Onze bijzondere verhalen zijn afkomstig van bewoners uit Tilburg Noord van 16 tot 80 jaar met heel verschillende achtergronden. Nadat de bewoners waren geïnterviewd, gingen theaterschrijvers Peter Dictus, Pietjan Dusée, Lucas de Waard en Sanne Berger aan de slag met hun woorden. Zes acteurs zullen de verhalen vertellen: Rob van Gestel & Dianne Krijnen, Jur van der Lecq, Melissa Fortes, Rietje Beijer en Marjolein Verhoeven. De regie is in handen van regisseur Rowdy Pelgrim.

 

Voor Het Noordse Vuur werkt Factorium Podiumkunsten samen met ContourdeTwern, Het Eerste Tilburgse Wijktheater, IMC Weekendschool, 4Women en nog vele andere partijen. Het project maakt deel uit van het platform Community Art Tilburg waarbinnen Factorium Podiumkunsten en Art-fact kunst en cultuur inzetten om de leefbaarheid in Tilburgse wijken te verbeteren.

 

> Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in De Ypelaer.

 

 

- Hidde Brouwers (Factorium Podiumkunsten) verzamelt verhalen bij bewoners Stokhasselt -