Buurtparade

De Buurtparade is een initiatief van Art-fact en stichting T-parade. Het  maakt deel uit van het platform Community Art Brabant, waarbinnen Art-fact samen met Factorium Podiumkunsten, kunst en cultuur in zet om de leefbaarheid in Tilburgse  wijken te verbeteren.

 

Samen met andere buurtbewoners  ideeën en dromen tot leven wekken en meebouwen aan een project, waarin alles draait om de buurt, met als eindresultaat een geweldige en betoverende Buurtparade.

 

Parademakers met kennis en ervaring op het gebied van dans, theater, zang, muziek en beeldende kunst helpen om met verschillende thema’s aan de slag te gaan. Zij brengen iedereen bij elkaar, organiseren bijeenkomsten en workshops, helpen ideeën en materiaal te verzamelen en zorgen samen met alle deelnemers dat  de buurt in beweging komt.

 

Voor wie?
Iedereen uit een buurt is welkom om mee te doen aan de Buurtparade, zowel individuen als groepen, waaronder verenigingen, ondernemers, scholen. Deelnemers hoeven niet te beschikken over een specifiek talent; zin en enthousiasme om samen met anderen aan de slag te gaan is het allerbelangrijkste. Iedereen heeft de vrijheid om te kiezen voor een rol voor of achter de schermen.

 

Welke buurt?

Een veelbelovend bewonersinitiatief, een vraag naar meer podiumactiviteiten of een nieuwe invulling van Koningsdag: de aanleiding voor een Buurtparade is heel divers. De keuze waar een Buurtparade plaatsvindt wordt bepaald door een maatschappelijke of culturele vraag van bewoners, een bewonersorganisatie, een woningbouwcorporatie, een maatschappelijke  instelling of het culturele veld. 

 

De Buurtparade

  • is toegankelijk voor alle bewoners en leidt tot zelforganisatie in de buurt;
  • brengt de kracht en creativiteit van mensen samen
  • draagt bij aan kennismaken met elkaar en elkaars cultuur, achtergrond en gewoontes;
  • bevordert het gevoel ‘allemaal bewoner te zijn van de buurt’  samen te delen en uit te dragen
  • bevordert samenwerking tussen diverse organisaties, groeperingen en individuen in de buurt
  • zorgt voor een sterkere uitstraling en profilering van de buurt;
  • is een ‘participatieproject’ en ‘Gesamtkunstwerk’
  • is een aanjager van nieuwe initiatieven.

 

 

Meer informatie?
Neem dan een kijkje op de website van Art-fact of neem contact op met de projectleider Judith Ensel via telefoonnummer 013-536 08 69 of stuur  een email naar judith.ensel@art-fact.nl.