Cursist Westard is geselecteerd voor de compositiewedstrijd van het NBE

16 oktober 2024
Cursist Westard is geselecteerd voor de compositiewedstrijd van het NBE
Categorie: Muziekhuis

Westard van Dooren, trompetcursist bij Factorium, is geselecteerd voor de compositiewedstrijd: 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert', van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Met zijn compositie 'De Rokade' krijgt hij de kans om zijn werk live te laten horen tijdens deze regionale showcase.

De showcases zijn de voorrondes waarin jonge componisten hun muziek kunnen laten horen aan het grote publiek én een vakjury. Daarnaast krijgen deelnemers de unieke kans om een stuk te spelen met een groot ensemble om hun heen. Uiteindelijk zullen zes winnaars gekozen worden die doorgaan naar het componistenweekend, een spannend moment dus! Daar worden de deelnemers verder begeleid om hun composities om te zetten in een arrangement voor het NBE.

Factorium trompetist Westard is 10 jaar oud en volgt al langer lessen bij docent Niek Jacobs. Natuurlijk hebben wij Westard & Niek even opgezocht om meer te weten te komen over zijn compositie. Zijn compositie heet de Rokade en daarover wordt het volgende verteld: "Het stuk gaat over de harmonie die ik voel wanneer ik mijn hobby’s – zoals trompet, piano, schaken en jiu-jitsu – combineer met mijn reizen, vrienden en familie. Het voelt alsof alles samenkomt en een compleet beeld vormt, en dat hoor je terug in mijn muziek." Daarbij geeft Westard aan dat hij erg uitkijkt naar de wedstrijd.

De compositiewedstrijd van het NBE staat open voor allerlei soorten muziek, van klassiek tot rap, en biedt een mooie kans voor jong talent om zich te laten zien. Voor Westard is de selectie een bijzondere stap op zijn muzikale pad.

Je kan op Westard stemmen om hem verder te helpen naar de volgende rondes. Daarnaast kan je meer te weten te komen over de compositiewedstrijd van 17 oktober en kan je tickets scoren om er zelf bij te zijn. Alle info vind je in de links hieronder!

KLIK HIER OM OP WESTARD TE STEMMEN!

INFO & TICKETS voor DE WEDSTRIJD

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief