Het Euregio Jeugdorkest komt naar Factorium!

4 september 2024
Het Euregio Jeugdorkest komt naar Factorium!
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Op zaterdag 19 oktober komt het Euregio Jeugdorkest (EJO) de theaterzaal van Factorium ondersteboven spelen! Onder leiding van dirigent Hans Casteleyn brengt dit 90-koppige symfonieorkest een programma vol wilde, ontroerende en spannende composities in hun nieuwe show: 'Op de barricade!'.

Het EJO, opgericht in 1985 en biedt sindsdien jonge muzikanten tussen 14 en 25 jaar uit Vlaanderen en Nederland de kans om in een professioneel symfonieorkest te spelen. Elk jaar stromen er nieuwe leden in, wat zorgt voor een frisse dynamiek en voortdurende vernieuwing binnen het orkest. Dit maakt het jeugdorkest niet alleen een broedplaats voor jong talent, maar ook een springplank naar een professionele muziekcarrière.

Het concert opent met de krachtige klanken van Wagner's 'De Vliegende Hollander', een stuk dat iedereen toch even naar zijn zakdoekjes laat grijpen. Vervolgens kleurt het orkest op spectaculaire wijze de muziek van Ravel in 'Alborada del gracioso', waarin ze de speelse en zinderende ritmes van de Spaanse folklore tot leven brengen.

Als speciale gast voegt mezzosopraan 'Aaike Nortier', winnares van het 'Prinses Christina Concours 2024', zich bij het orkest. Zij zal de uitvoering doen van 'Cinco Canciones Negras' van Montsalvatge, een serie van levendige liederen die de rijkdom van de Spaanse en Afro-Caribische cultuur vieren.

Kortom, aanschouw jong talent, dat klassieke muziek naar een hoger niveau tilt. Een unieke show waar heel de familie en elke muziekliefhebber van wegsmelt! Zet 19 oktober, maar alvast in je agenda.

Voor meer informatie over het evenement en het Euregio Jeugdorkest klik je op één van de onderstaande links. 

Meer info over het evenement!

Het Euregio Jeugdorkest

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief