Korenproject ‘Stemmingmakers’ in Tilburg gaat van start!

12 september 2024
Korenproject ‘Stemmingmakers’ in Tilburg gaat van start!
Categorie: Factorium

In september gaat het pilotproject ‘Stemmingmakers’ van start in de wijken West, Zuid en Reeshof. Het doel: kinderen van 8 tot 12 jaar kennis laten maken met het plezier van samen zingen en zorgen voor voldoende (blijvende) zanggroepen in de Tilburgse wijken.

Voor de start van dit project wordt samengewerkt met zes basisscholen: Antares en Rendierhof in West, Don Sarto en De Alm in Zuid en De Klinkers en de Bloemaert in de Reeshof. Daar kunnen de leerlingen na school deelnemen aan laagdrempelige zangworkshops, inclusief open lessen en kleine optredens in de wijk. Daarnaast maken ze kennis met bestaande Tilburgse jeugdkoren TiKiKo, Souvenir en Musicio. Het project wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden bij Tilburg On Stage op 6 juli 2025.

‘Stemmingmakers’ is een initiatief van Factorium, Art-Fact en Cist en wordt mogelijk gemaakt door Koornetwerk Nederland.

Meer informatie
Heb je vragen over dit muzikale project of wil je hier meer over te weten komen? Stuur dan een mail naar programmaleider Judith Ensel via judith.ensel@art-fact.nl

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief