Tilburgse makers gezocht voor modeproject 'FASHIONCLASH'!

30 augustus 2024
Tilburgse makers gezocht voor modeproject 'FASHIONCLASH'!
Categorie: Factorium, Theaterhuis

Ben jij een jonge, creatieve maker uit Tilburg en omstreken met een passie voor mode? Dan is dit jouw kans om iets bijzonders te creëren én iets nieuws te leren! FASHIONCLASH nodigt jou uit om deel te nemen aan een uniek project waarbij je samen met ervaren ambachtslieden uit diverse culturele achtergronden een eigen mode-item, accessoire of kunstwerk gaat maken.

Wat houdt het project in?
Je begint met twee introductieworkshops op zaterdag 7 september en zondag 8 september, waarin je kennismaakt met verschillende ambachten zoals kleding maken, weven, borduren, breien, schoenmaken en nog veel meer. Samen met de andere deelnemers werk je aan een gezamenlijk kunstwerk, waarna je wordt gekoppeld aan een ervaren ambachtsman of -vrouw om in zeven wekelijkse maaksessies jouw eigen creatie te ontwikkelen.

Wat kun je verwachten?
Workshops en Maaksessies: Tijdens deze sessies werk je aan unieke, handgemaakte objecten met oog voor detail en maatwerk.

Presentaties: De resultaten worden gepresenteerd tijdens prestigieuze evenementen, waaronder het FASHIONCLASH Festival in Maastricht (15-17 november 2024) en een speciaal event in Tilburg op 30 november 2024. In het voorjaar van 2025 zal ook een korte documentaire over het project gelanceerd worden tijdens FASHIONCLASH Tilburg.

Locatie: Alle workshops en maaksessies vinden plaats in StuNd (Studio Noord) in Tilburg.

Voor wie is dit project?
Dit project is speciaal voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een liefde voor mode. Je hoeft geen modeopleiding te volgen, maar als je dat wel doet, is dit een geweldige kans om je portfolio uit te breiden en nieuwe vaardigheden te leren.

Praktische info:

  • Data: Workshops op 7 en 8 september; wekelijkse maaksessies van 17 september t/m 5 november.
  • Locatie: StuNd (Studio Noord) in Tilburg.
  • Kosten: Deelname is gratis en reiskosten worden vergoed voor deelnemers uit de regio Tilburg.


Aanmelden: Schrijf je in vóór zondag 1 september 2024!

Meld mij nu aan!

Grijp deze unieke kans om jouw ideeën tot leven te brengen en deel jouw talent met de wereld! Meld je aan en maak deel uit van dit bijzondere project.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief