Tip bij de buren! Orpheus dubbelconcert

11 oktober 2024
Tip bij de buren! Orpheus dubbelconcert
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Koninklijke Harmonie Orpheus nodigt je uit voor een concert met een vernieuwend muzikaal programma! Je hoort vergeten muziek van eigen bodem, een bijzonder stuk uit Japan dat nog nooit eerder in Nederland is gespeeld, en een nieuwe compositie van de wereldwijd bekende dirigent en componist Hardy Mertens.

Op 9 november doet Orpheus mee aan een concertconcours in Hoofddorp. Een spannende muzikale uitdaging, waarvoor de muzikanten zich helemaal willen voorbereiden. Met dit concert willen ze je graag in hun thuisregio laten kennismaken met de vernieuwende muziek die ze op hun allerbest gaan spelen!

Je kunt luisteren naar Twin Flames, speciaal gecomponeerd door onze eigen dirigent. Verder spelen ze de Moorse mars Habibi van Alfredo Anduix Rodríguez, Vijf Kleine Parades van Koos van de Griend, en het spectaculaire Shin-Wa van Hiroshi Oghuri—muziek die je zelden in Nederland hoort. Orpheus speelt dit programma twee keer.

De eerste keer is op 12 oktober in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze, samen met Muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Alphen. Zij bereiden zich voor op hun deelname aan het dorpenconcours en concertconcours eind november. Pinocchio van Alex Poelman en Fantasia Helvetica van Jan Van der Roost staan dit najaar centraal in hun programma.

Bij het tweede concert op 27 oktober in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle, is Koninklijke Harmonie Phileutonia uit Eindhoven de gast. Zij brengen een aantal mooie composities van Eric Whitacre ten gehore. Pacific Celebration Suite van Roger Nixon en Cielo Andaluz van Pascual Marquina Narro maken het afwisselende programma van de dag compleet.

Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of benieuwd naar klassiekemuziek, dit concert is voor iedereen. Zet dus één van deze concerten in je agenda, of kom gewoon naar allebei!

Datum & locatie shows Orpheus:

  • Het concert van 12 oktober vindt plaats om 20:00 in Cultureel Centrum De Schakel te Gilze, entree € 5,-. Kaarten aan de zaal.

  • Het concert van 27 oktober vindt plaats om 14:00 in Cultureel Centrum Jan van Besouw te Goirle, entree € 7,50. Kaarten aan de zaal.

Klik hier voor meer informatie!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief