Henk van Riel

17 oktober 2024
Henk van Riel
Categorie: Danshuis, Factorium

"Mijn naam is Henk van Riel. Al ruim 36 jaar ben ik actief als professioneel balletbegeleider. De studies die ik afgerond heb: conservatorium docerend musicus piano en uitvoerend musicus compositie. Deze laatste studie heb ik gedaan om mijn capaciteit als balletbegeleider te vergroten. Ik heb door de jaren heen heel dansend Zuid-Nederland begeleid, van Rotterdam (Codarts, Danceworks voorheen De Rotterdamse Dansgroep, Dansateliers, Scapinoballet) tot Dansgroep De Stilte, en van Introdans tot Gotra in Limburg. Daarnaast heb ik ruim 36 jaar gewerkt bij CKE Eindhoven.

Deze laatste werkplek is ook de reden dat ik nu bij Factorium terecht ben gekomen. Rikke Rasmussen, teamleider dans bij Factorium, stond vroeger als leerling in de lessen op CKE die ik begeleidde. Ze verwees me door naar Factorium toen ik aangaf op zoek te zijn naar werk.

Verder heb ik al die jaren in hotels gespeeld, vooral lichte muziek (jazzy). Daarnaast ben ik al heel mijn leven verwoed kerkorganist en triosonates van Johan Sebastian Bach hebben mijn grote voorkeur. En als ik dan nog wat tijd over heb, componeer ik klassieke religieuze muziek. Maar ik ga alleen aan het werk als de inspiratie er is! Momenteel begeleid ik bij Factorium de les Heimwee naar Ballet en drie lessen Klassiek Ballet Volwassenen en vind dit heerlijk om te mogen doen. Fijne docenten, fijne leerlingen en fijne studio's."

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief