Leanne Carlisle

4 september 2024
Leanne Carlisle
Categorie: Danshuis, Factorium, Muziekhuis, Urbanhouse

Ik ben Leanne Carlisle, geboren in Amerika en al 25 jaar woonachtig in Nederland. Ik ben een prater, ik trap deuren open voor anderen en ben oprecht met al mijn kaarten op tafel. Ik ben emotioneel, een beweger, gepassioneerd, hands on, eigenwijs, eindeloos creatief en ik hou van de mensen om me heen. Ik beschouw mezelf altijd als “a brick in the wall” van de hiphop community. Ik draag mijn steentje bij om onze cultuur duurzaam te houden voor alle volgende generaties. Als je houdt van wat je doet, dan leef je gewoon het leven. Welkom in het mijne!

Mijn werk binnen de culturele en hiphop community omspant meer dan 40 jaar. Wat ik doe kun je niet uitleggen zoals een normale functieomschrijving. Mijn werk gebeurt elke dag om me heen, 24/7. Mensen ontmoeten, plaatsen bezoeken, de muziek waar ik naar luister, het voedsel dat ik eet.

Ik beschrijf hiphop en straatcultuur door te zeggen dat in de afgelopen 50 jaar, wat in Amerika begon als een manier van leven, snel is gegroeid om de hele planeet te omvatten, maar dat dit slechts een moment in de tijd is en dat op een dag hiphop weer naadloos zal overgaan in gewoon leven. Hiphop is een manier om het leven en alle mensen te omarmen, ongeacht hun culturele achtergrond, geboorteplaats, etniciteit, leeftijd, seksuele geaardheid, fysieke en mentale capaciteiten. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van die beweging!

Acht jaar geleden ben ik begonnen met het opbouwen van een hiphop community in de vorm van activiteiten, lessen, projecten, samenwerkingsverbanden, evenementen, afdelingen, theatershows, plus. Enkele voorbeelden hiervan zijn Stark Ravin’ Mad, Social Grooves, Open Jam, Tilburg Dance Collective en Studio Six. Het heeft veel werk, geduld, samenwerking en passie van veel mensen gekost om ons te brengen waar we nu zijn. Dat is de definitie van community. 

Ik denk dat ik er het meest trots op ben dat Factorium niet alleen in Tilburg, maar in heel Nederland een naam heeft opgebouwd als herkenbare speler binnen de hiphop community en ten tweede dat je elk commercieel gebouw en elke commercieel denkende groep mensen kunt overtuigen van de waarde van de straatcultuur en hoe noodzakelijk deze is voor een volledig functionerende artistieke leeromgeving zoals Factorium.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief